Sposób przygotowania:
Wołowe pulpety z ricottą w ziołowym sosie
Do blendera wkładamy natkę pietruszki, kolendry i liście oregano, dodajemy pokrojony czosnek, chilli, kmin rzymski i blendujemy wszystko.
Do blendowanych ziół delikatnym strumieniem wlewamy oliwę i blendujemy aż do połączenia się składników. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.
Mięso przekładamy do miski, po środku robimy wgłębienie dodajemy ser ricottę i tarty parmezan. Do mięsa wbijamy jajka i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, otartą skórkę z cytryny i przyprawy czyli sól i pieprz.
Mięso dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Lekko wilgotnymi dłońmi formujemy pulpety i smażmy je na złoty kolor po 4-6 minut z każdej strony.
Usmażone pulpety serwujemy gorące polane sosem chimichurii, smacznego :)
Do blendowanych ziół delikatnym strumieniem wlewamy oliwę i blendujemy aż do połączenia się składników. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.
Mięso przekładamy do miski, po środku robimy wgłębienie dodajemy ser ricottę i tarty parmezan. Do mięsa wbijamy jajka i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, otartą skórkę z cytryny i przyprawy czyli sól i pieprz.
Mięso dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Lekko wilgotnymi dłońmi formujemy pulpety i smażmy je na złoty kolor po 4-6 minut z każdej strony.
Usmażone pulpety serwujemy gorące polane sosem chimichurii, smacznego :)
Jagodowa
Magdalena88
Igraszki Losu