Sposób przygotowania:
Kasza jaglana zapiekana o smaku chałwy
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli. Ugotowaną przekładamy do miski i lekko studzimy. Do takiej lekko ciepłej wkruszamy chałwę i dokładnie mieszamy.
2. Następnie do kaszy dajemy wiórki kokosowe, rodzynki i ewentualnie cukier do smaku, dokładnie mieszamy.
3. Foremki kokilki smarujemy cieniutko masłem, następnie przekładamy do nich kaszę lekko ją ubijając. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni, pod koniec pieczenia na każdej układamy po kostce czekolady i zapiekamy aż się roztopi.
4. Przed podaniem deser można jeszcze z wierzchu udekorować rodzynkami i wiórkami kokosowymi.
5. Podajemy i życzę smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
2. Następnie do kaszy dajemy wiórki kokosowe, rodzynki i ewentualnie cukier do smaku, dokładnie mieszamy.
3. Foremki kokilki smarujemy cieniutko masłem, następnie przekładamy do nich kaszę lekko ją ubijając. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni, pod koniec pieczenia na każdej układamy po kostce czekolady i zapiekamy aż się roztopi.
4. Przed podaniem deser można jeszcze z wierzchu udekorować rodzynkami i wiórkami kokosowymi.
5. Podajemy i życzę smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
gusia1000
Babeczka35
Polecam spróbować:)