Sposób przygotowania:
Jabłka z kaszą jaglaną
Owoce opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z jabłek ściąć górę około 1/4 jabłka a następnie wydrążyć środki. Kaszę jaglaną ugotować na mleku, aż kasza wchłonie płyn i stanie się miękka.
Do gotującej się kaszy dodać miód, rodzynki i skórkę pomarańczową , wymieszać.
Farsz z kaszy jaglanej przełożyć do wydrążonych jabłek.
Piec około 30-35 minut w nagrzanym piekarniku do około 180 stopni. Deser podawać na ciepło.
Do gotującej się kaszy dodać miód, rodzynki i skórkę pomarańczową , wymieszać.
Farsz z kaszy jaglanej przełożyć do wydrążonych jabłek.
Piec około 30-35 minut w nagrzanym piekarniku do około 180 stopni. Deser podawać na ciepło.