paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jabłka z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy pyszny i syty deser z pieczonych jabłek wypełnionych kaszą jaglaną z miodem rodzynkami i skórką pomarańczową lub cytrynową.

Jabłka z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z kaszą jaglaną
Owoce opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z jabłek ściąć górę około 1/4 jabłka a następnie wydrążyć środki. Kaszę jaglaną ugotować na mleku, aż kasza wchłonie płyn i stanie się miękka.

Do gotującej się kaszy dodać miód, rodzynki i skórkę pomarańczową , wymieszać.

Farsz z kaszy jaglanej przełożyć do wydrążonych jabłek.

Piec około 30-35 minut w nagrzanym piekarniku do około 180 stopni. Deser podawać na ciepło.
Jabłka z kaszą jaglaną
Z jabłek ściąć górę około 1/4 jabłka a następnie wydrążyć środki.
Jabłka z kaszą jaglaną
Do gotującej się kaszy dodać miód, rodzynki i skórkę pomarańczową , wymieszać.
Jabłka z kaszą jaglaną
Farsz z kaszy jaglanej przełożyć do wydrążonych jabłek.