Sposób przygotowania:
Croissant z jajecznicą i pomidorami
Jajko rozbijamy do niewielkiej miseczki, wlewamy łyżkę śmietanki kremówki albo łyżeczkę kwaśnej śmietany, doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, mieszamy.
Na niewielkiej patelni rozpuszczamy masło, na patelnię wlewamy rozmącone jajko z szynką, smażymy, aż jajko się zetnie. W trakcie smażenia jajecznicę mieszamy, żeby równomiernie się usmażyła i nie przypaliła.
Croissant przekrawamy na pół.
Na dolnej połówce układamy pokrojone awokado, jajecznicę i plasterki pomidorów , posypujemy rukolą i przykrywamy drugą połową croissanta.
Na niewielkiej patelni rozpuszczamy masło, na patelnię wlewamy rozmącone jajko z szynką, smażymy, aż jajko się zetnie. W trakcie smażenia jajecznicę mieszamy, żeby równomiernie się usmażyła i nie przypaliła.
Croissant przekrawamy na pół.
Na dolnej połówce układamy pokrojone awokado, jajecznicę i plasterki pomidorów , posypujemy rukolą i przykrywamy drugą połową croissanta.
mocsłodkości