WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pozywna, sycąca i pyszna kasza jęczmienna ugotowana na mleku z dodatkiem wiórków kokosowych i cukru.

Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi

 

  • 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • Ok. 2 szklanki mleka
  • 2 płaskie łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi

ETAP 1:

Kaszę wsypać do rondelka. Zalać jedną szklanką zimnego mleka. Wsypać cukier i zagotować. Wsypać wiórki kokosowe i gotować aż całe mleko się wchłonie. Dolać drugą szklankę mleka i gotować dalej aż kasza będzie miękka i mleko ponownie się wchłonie.

Podawać na gorąco lub na zimno. Można dodatkowo podać z dżemem lub świeżymi owocami.

Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi
Kasza jęczmienna po ugotowaniu w rondelku
Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi
Wiórki kokosowe dosypywane do zagotowanego mleka
Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi
Cukier dosypywany do kaszy i zimnego mleka
Kasza jęczmienna na mleku z wiórkami kokosowymi
Kasza jęczmienna wsypana do garnka i zalana mlekiem