Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś idealnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, m.in. z żurawiną. Do kompletu dodałam serek pleśniowy brie i wyszło pyszne i niezwykle szybkie danie.

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną

Składniki:

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną

ETAP 1:

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną
Z ryby usuwamy łuski i ości. Łososia przyprawiamy solą i pieprzem.

Z łososia usuwamy łuski i ości. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, układamy w naczyniu do zapiekania.

ETAP 2:

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną
Ser pleśniowy kroimy w plasterki i układamy na łososiu

Ser pleśniowy kroimy w plasterki, które układamy na łososiu.
Rybę pieczemy w 220 st. C przez 20 minut.

ETAP 3:

Łosoś z serkiem pleśniowym i żurawiną
Upieczonego łososia smarujemy żurawiną ze słoiczka.

Po upieczeniu łososia smarujemy żurawiną.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.