Sposób przygotowania:
Zupa owocowa z kaszą manną
Śliwki umyć i usunąć pestki, gruszki umyć, usunąć gniazda nasienne, nektarynki umyć i usunąć pestki, kiwi obrać ze skórki.
Połówki śliwek, ćwiartki gruszek, nektarynek, talarki kiwi wsypać do garnka, dodać cukier, goździki, wlać wodę i gotować z 10 minut na średnim ogniu.
Kisiel wymieszać w szklance wody i wlać do gotującej się zupy, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia, zupę wystudzić.
Do gotującej się wody z solą, cukrem, masłem wsypać pomału kaszkę manną w trakcie mieszania, mieszać również w trakcie gotowania (na średnim ogniu) z 4 minuty i na koniec wlać mleko, mieszając zagotować (kaszę gotuję na wodzie i dodaję mleko na sam koniec, nie przypala się do dna), ugotowaną kaszę przelać do miski i dobrze wystudzić
Kaszę pokroić na kostki i podać z zimna zupą owocową.
Połówki śliwek, ćwiartki gruszek, nektarynek, talarki kiwi wsypać do garnka, dodać cukier, goździki, wlać wodę i gotować z 10 minut na średnim ogniu.
Kisiel wymieszać w szklance wody i wlać do gotującej się zupy, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia, zupę wystudzić.
Do gotującej się wody z solą, cukrem, masłem wsypać pomału kaszkę manną w trakcie mieszania, mieszać również w trakcie gotowania (na średnim ogniu) z 4 minuty i na koniec wlać mleko, mieszając zagotować (kaszę gotuję na wodzie i dodaję mleko na sam koniec, nie przypala się do dna), ugotowaną kaszę przelać do miski i dobrze wystudzić
Kaszę pokroić na kostki i podać z zimna zupą owocową.
SylaUla