Kasza z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zdrowa kasza gotowana na wywarze

Kasza z grzybami

Składniki:

Kasza z grzybami

 

  • 1 cebula
  • 115 gram masła
  • 350 gram kaszki bulgur
  • 850 gram wywaru warzywnego
  • 225 gram pieczarek i boczniaków]
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Kasza z grzybami
Cebulę pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na maśle.Dorzuciłam kaszę .Cały czas mieszając gotowałam ją ok.4 minut.Zalałam wywarem i doprowadziłam do wrzenia,przykryłam rondel i gotowałam na wolnym ogniu 10-15 minut aż kasza wchłonęła wywar. Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmażyłam oczyszczone i pokrojone grzyby.Gdy były miękkie,doprawiłam przyprawami typu sól,pieprz. Grzyby wymieszałam z kaszą.Dodałam jeszcze 1 łyżkę masła i wymieszałam.Podawałam od razu.