BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kaszanka czyli śląskie krupnioki w panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Lubimy kaszankę smażoną z cebulką albo z gorącej wody. Dzisiaj postanowiłam zrobić inaczej panierować i usmażyć no i udało się. Wyszła bardzo smaczna.

Kaszanka czyli śląskie krupnioki w panierce

Składniki:

Kaszanka czyli śląskie krupnioki w panierce

 

  • Kaszanka 2 szt,
  • jajko 1 szt,
  • przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki,
  • bułka tarta do panierowania + 1 łyżka mąki,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Kaszanka czyli śląskie krupnioki w panierce
Kaszankę obrałam ze skóry pokroiłam na 1 - 1,5 cm plastry, jajko rozbełtałam dodając odrobinę przyprawy uniwersalnej.

Moczyłam plastry w jajku oraz tartej bułce. Smażyłam na gorącym oleju z obydwu stron. Podałam na liściach sałaty z ogóreczkami konserwowymi.

Udekorowałam marchewką koperkiem i natką pietruszki.