Sposób przygotowania:
Kaszanka w jabłkach
Jabłka umyć, wydrążyć i oprószyć w środku majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i przełożyć obraną i pokrojoną w plastry kaszankę.
Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do kaszanki. Wymieszać i doprawić 1 łyżeczką majeranku, solą i pieprzem. Kaszankę zdjąć z ognia.
Ogórek pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przesmażoną kaszanką. Napełnić farszem jabłka. Każde jabłko zawinąć szczelnie w folię aluminiową i przełożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Zapiekać ok. 15-20 minut.
Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do kaszanki. Wymieszać i doprawić 1 łyżeczką majeranku, solą i pieprzem. Kaszankę zdjąć z ognia.
Ogórek pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przesmażoną kaszanką. Napełnić farszem jabłka. Każde jabłko zawinąć szczelnie w folię aluminiową i przełożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Zapiekać ok. 15-20 minut.