Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z sosem czosnkowym
Warzywa zetrzeć na tarce, na średnich oczkach, cebule na najmniejszych. Wbić jajko, dobrze wymieszać z przyprawami , doprawić do smaku solą i pieprzem.
Małą, okrągłą blaszkę wysmarować masłem, nałożyć warzywa, zalać rosołem, blaszkę wstawić do piekarnika i zapiekać warzywa w 190 C przez około 20 -30 minut.
Pod koniec posypać startym serem i zwiększyć temperaturę do 200 C. Gotowa zapiekankę posypać 1 garścią szczypiorku.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drugą garścią szczypiorku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z zapiekanką.
Smacznego.
Małą, okrągłą blaszkę wysmarować masłem, nałożyć warzywa, zalać rosołem, blaszkę wstawić do piekarnika i zapiekać warzywa w 190 C przez około 20 -30 minut.
Pod koniec posypać startym serem i zwiększyć temperaturę do 200 C. Gotowa zapiekankę posypać 1 garścią szczypiorku.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drugą garścią szczypiorku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z zapiekanką.
Smacznego.
halina
Netka
To prawda :)