Sposób przygotowania:
Wątróbka po meksykańskuOczyszczanie wątróbki
Wątróbkę umyć, osuszyć. Dokładnie oczyścić z błonek i żyłek. Moczyć w mleku przez 30 minut.
ETAP 2:
Cebulę i paprykę drobno pokroić. Podsmażyć na oleju do zrumienienia cebuli. Niewypłukaną z mleka wątróbkę obtoczyć w mące. Na osobnej patelni roztopić masło. Smażyć wątróbkę po 3 minuty z każdej strony.
Pod koniec smażenia doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać paprykę i cebulę, pomidory z puszki, kukurydzę i fasolę (odsączone z zalewy). Dolać 1/2 szklanki wody, dodać paprykę słodką i przyprawę do dań meksykańskich, dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając na wolnym ogniu.
Podawać z makaronem lub ryżem.