Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem
Buraki obrałam, pokroiłam w kostkę. Jabłko obrałam, wycięłam gniazdo nasienne, pokroiłam w kostkę, skropiłam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Seler naciowy umyłam, osuszyłam, pokroiłam w cienkie plastry. Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka. Szczypiorek posiekałam.
Serek posoliłam do smaku i doprawiłam pieprzem, dodałam chrzan i wymieszałam.
Wszystkie składniki sałatki przełożyłam do miski, wymieszałam.
Smacznego!
Serek posoliłam do smaku i doprawiłam pieprzem, dodałam chrzan i wymieszałam.
Wszystkie składniki sałatki przełożyłam do miski, wymieszałam.
Smacznego!
misia5
mariwanna
zarówno do obiadu jak i na podwieczorek albo kolację, jako samodzielne danie. A i do pracy w słoiku można zabrać:)