Sposób przygotowania:
Grillowana kaszanka w boczku
Kaszankę nakłuć wykałaczką z wszystkich stron na całej długości pętka. Następnie ułożyć kaszankę w misce , zalać piwem i odstawić do lodówki na 30 minut.Boczek pokroić w plastry. Zrobić marynatę . Do oleju wlać czosnkowy sos chili , wsypać przyprawę, dokładnie wymieszać . Zalać plastry boczku, odstawić na 2 godziny do lodówki . Kaszankę wyciągnąć z piwa , lekko osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić laseczki kaszanki na 3 części . Zawijać kawałki kaszanki w plasterki boczku , spiąć wykałaczkami. Na rozgrzany ruszt grilla ułożyć kaszankę. Grillować z obu stron . Podawać na liściach sałaty np z grzankami czosnkowymi lub grillowaną cukinią.
Dj.Relax