WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1922]

Kaszanka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaszanka z cebulą z dodatkiem octu balsamicznego, grillowana w łódeczkach z folii aluminiowej. Proste i smaczne danie z grilla.

Kaszanka z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszanka z grilla

 

  • 12 petek kaszanki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Sól
  • Szczypta ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kaszanka z grilla

ETAP 1:

Każde pętko kaszanki umieścić w osobnej łódeczce zrobionej z folii aluminiowej.

Cebule obrać i pokroić w półplasterki lub piórka. Wymieszać ją z octem balsamicznym, olejem, pieprzem ziołowym i papryką. Cebulą obłożyć kaszankę. Kaszankę lekko posolić.

Łódeczki z kaszanka ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować, aż kaszanka się ładnie zrumieni, a cebula będzie miękka.

Kaszanka z grilla
Kaszanka w łódeczkach z folii ułożona na grillu
Kaszanka z grilla
Kaszanka w łódeczkach obłożona cebulą z przyprawami
Kaszanka z grilla
Pokrojona cebula wymieszana z octem balsamicznym i przyprawami
Kaszanka z grilla
Pętka kaszanki ułożone w łódeczkach z folii aluminiowej