Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne Eli z grillaprzygotowanie składników
Cukinie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry.
przygotowanie składników cd
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułki, nasiona i pokroić papryki w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w dość duże kawałki.
przygotowanie składników cd
Pomidorki paprykowe opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie marynaty
Do miski wlać olej rzepakowy, sos sojowy, dodać przyprawę grillową do szaszłyków, czosnek granulowany i pieprz. marynatę wymieszać trzepaczką i wlać do cukinii, papryki i cebuli.
przygotowanie szaszłyków
Patyczki do szaszłyków moczyć przez 30 minut w wodzie. Brać po dwa patyczki na każdy szaszłyk i nadziewać na przemian cukinię, pomidorki cebulę i paprykę. Szaszłyki ułożyć na tacce do grillowania.
przygotowanie szaszłyków cd
Tackę z szaszłykami położyć na rozgrzanym grillu i grillować po około10 minut z obu stron. Smacznego!
gosiapiotrek23
eli_555
Dziekuję. Szaszłyki były pyszne jako dodatek do mięska z grilla.