Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1491]

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na nietypowe śniadanie. Roladki z chleba tostowego z dodatkiem sera żółtego i wędliny. Nam bardzo smakowały. Polecam.

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla

Składniki:

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla

Składniki:

  • 12 kromek chleba tostowego jasnego
  • 12 plasterków sera żółtego
  • 12 plasterków ulubionej wędliny
  • ketchup według uznania
  • 3 jajka
  • oregano suszone według uznania
  • bazylia suszona według uznania

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla

Przygotowanie rollsów:

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla
Chleb tostowy wałkujemy wałkiem, nakładamy nadzienie.

Chleb tostowy wałkujemy, smarujemy ketchupem, układamy plasterki wędliny i sera i zawijamy w ruloniki.

Do grillownia:

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla
Rollsy zanurzamy w jajku i układamy na grillu.

Jajka roztrzepujemy z przyprawami, zanurzamy w nich roladki i od razu układamy na rozgrzanym grillu.

Grillowanie i podanie:

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla
Roladki podajemy od razu gorące. Smacznego życzę.

Następnie zamykamy grill i grillujemy przez kilka minut aż roladki będą ładnie zrumienione z obu stron. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ulubionych przypraw.