Sposób przygotowania:
Szaszłyki z piersią kurczaka, dynią i paprykąOjej i przyprawy:
Przygotować 2 miski i do każdej z nich wlać po 2 łyżki oleju i dodać przyprawy.
Mięso:
Kurczaka pokroić w kostkę i następnie przełożyć do pierwszej miski.
Mięso wymieszać tak, aby było dokładnie pokryte olejem z przyprawami i odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Warzywa:
Warzywa pokroić w średnią kostkę i wymieszać z olejem w drugiej misce.
Nadziewanie i pieczenie:
olejem w drugim naczyniu.
Na patyczki do szaszłyków kolejno nabijać paprykę, kurczaka, dynię, kurczaka i tak na zmianę.
Wszystkie szaszłyki umieścić na ruszcie lub blasze piekarnika wysłanej papierem do pieczenia.
Piec/grillować około 20-25 minut - w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopniach.
(Szaszłyki pieczone na blasze po 12 minutach obrócić na drugą stronę.)