Sposób przygotowania:
Kaszanka z pieczarkami i jabłkiem
Pieczarki obieramy ze skórki albo kroimy w plastry ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę i pieczarki podsmażamy. Kaszanki obieramy z błonek kroimy na mniejsze kawałki.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy kaszankę dalej podsmażamy. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Do podsmażonej kaszanki dodajemy jabłko pokrojone w plasterki nie za cienkie,podsmażamy ale uważamy aby jabłko zostało w całości. Tylko się lekko poddusiło.
Pod koniec smażenia dodajemy pieprz, czubricę zieloną i pokrojony por mieszamy. Podajemy na ciepło z surówką z kiszonej kapusty.
Takie danie można podać na obiad albo na kolację.
POLECAM!!
Do podsmażonych pieczarek dodajemy kaszankę dalej podsmażamy. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Do podsmażonej kaszanki dodajemy jabłko pokrojone w plasterki nie za cienkie,podsmażamy ale uważamy aby jabłko zostało w całości. Tylko się lekko poddusiło.
Pod koniec smażenia dodajemy pieprz, czubricę zieloną i pokrojony por mieszamy. Podajemy na ciepło z surówką z kiszonej kapusty.
Takie danie można podać na obiad albo na kolację.
POLECAM!!
gusia1000