Sposób przygotowania:
Kurczak słodko- kwaśny z mango i papryką
Piersi kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy lekko do smaku, obsypujemy mąką i smażymy na małej ilości tłuszczu, odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojone cebulę, paprykę i mango Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości, dodając passatę pomidorową. Doprawiamy do smaku. Sos można zblendować na gładko, lub zachować kawałki. Dodajemy podsmażone piersi z kurczaka i jeszcze chwilę wysmażamy.
Podajemy z ryżem.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojone cebulę, paprykę i mango Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości, dodając passatę pomidorową. Doprawiamy do smaku. Sos można zblendować na gładko, lub zachować kawałki. Dodajemy podsmażone piersi z kurczaka i jeszcze chwilę wysmażamy.
Podajemy z ryżem.