Sposób przygotowania:
Sernikowe placuszki z karmelizowanym bananem
Do blendera lub misy miksera wkładamy kawałki twarogu, wbijamy jajko, wlewamy mleko oraz dosypujemy cukier i proszek budyniowy. Całość miksujemy na gładka masę o konsystencji śmietany.
Na rozgrzanej patelni smażymy na rumiano z każdej strony małe placuszki. Nakładałam po dwie łyżki na jedną sztukę.
W garnku lub patelni przesmażamy pokrojonego w plastry banana. Wlewamy miód oraz dosypujemy orzechy. Całość dokładnie mieszamy i smażymy około minuty aby miód dokładnie pokrył banany i orzechy.
Podajemy z placuszkami.
Na rozgrzanej patelni smażymy na rumiano z każdej strony małe placuszki. Nakładałam po dwie łyżki na jedną sztukę.
W garnku lub patelni przesmażamy pokrojonego w plastry banana. Wlewamy miód oraz dosypujemy orzechy. Całość dokładnie mieszamy i smażymy około minuty aby miód dokładnie pokrył banany i orzechy.
Podajemy z placuszkami.