Sposób przygotowania:
Kaszka manna z twarogiem i pomarańczami
Pomarańcze obrać ze skórki. Obrać też z białej błonki. Robić to nad miską, żeby nie stracić soku. Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać go tak długo, aż zacznie zmieniać kolor na złoty. Do karmelu dodać pomarańcze razem z sokiem. Karmel od razu stwardnieje, ale podczas gotowania się rozpuści. Gotować tak długo, aż prawie cały płyn odparuje, lekko przestudzić. Mleko zagotować. Wsypywać do niego powoli kaszę, cały czas mieszając. Gotować na małym ogniu ok. 3 minuty nie przerywając mieszania. Jak kasza zgęstnieje, lekko ją przestudzić. Dodać do niej twaróg, dokładnie wymieszać. Połowę kaszy z twarogiem rozłożyć do 3-4 pucharków. Do reszty dodać kakao. Dokładnie wymieszać i rozłożyć do pucharków. Na wierzchu rozłożyć karmelizowane pomarańcze. Podawać na ciepło.