W tym roku Wielkanoc przypada w połowie miesiąca To oznacza, że mamy jeszcze trochę czasu na początku kwietnia na planowanie potraw i porządkowanie domów. Lista tradycyjnych dań na świątecznym stole jest niezmienna, ale może warto poddać ją kulinarnym modyfikacjom i zaskoczyć gości przy rodzinnym stole?
Za jeden przepis dodany w kategorii promowanej otrzymacie 20 dodatkowych wirtuali, które możecie wymienić na nagrody z Katalogu Gotujmy z Nagrodami, wzbogacanym regularnie nowymi produktami.
Zobaczcie za jakie przepisy otrzymacie dodatkowe 20 wirtuali:
Na świątecznym stole liczy się także wygląd przygotowanych potraw. Pamiętajcie, aby dodane zdjęcia potraw były estetyczne i apetyczne. Moderatorka może nie przyznać dodatkowych punktów ze względu na nieestetyczny wygląd dania.
Przyrządźcie je wedle własnego uznania i pochwalcie się efektami swojej pracy, dodając przepisy na sałatki warstwowe wraz z kilkoma zdjęciami z przebiegu przygotowania.
Wszystkie przepisy zaliczające się do kategorii promowanej powinny zawierać element wielkanocnej ozdoby nie znajdujący się bezpośrednio na danym daniu czy wypieku. W ten sposób świetnie podkreślicie świąteczny charakter przepisów!
Pamiętajcie, że przepis zaliczający się do kategorii promowanej musi zawierać przynajmniej 3 zdjęcia – dwa z etapów przygotowania i jedno zdjęcie efektu końcowego.
Za jeden przepis dodany w kategorii promowanej otrzymacie 20 dodatkowych wirtuali, które możecie wymienić na nagrody z Katalogu Gotujmy z Nagrodami, wzbogacanym regularnie nowymi produktami.
Zobaczcie za jakie przepisy otrzymacie dodatkowe 20 wirtuali:
Schab faszerowany morelami lub śliwkami
Czym byłaby Wielkanocna uczta bez pieczonych mięs? Dodatkowe punkty przyznamy za wykwintne pieczenie schabowe faszerowane owocami suszonymi, takimi jak morele czy śliwki. Nie ograniczajcie się jednak w swoich pomysłach i próbujcie śmiało nowych, innowacyjnych rozwiązań!Na świątecznym stole liczy się także wygląd przygotowanych potraw. Pamiętajcie, aby dodane zdjęcia potraw były estetyczne i apetyczne. Moderatorka może nie przyznać dodatkowych punktów ze względu na nieestetyczny wygląd dania.
Sałatki warstwowe
Wielkanoc to nie tylko jajka faszerowane i aromatyczne pieczyste. Wielkanocny stół nie obędzie się bez przystawek, takich jak choćby treściwe sałatki warstwowe.Przyrządźcie je wedle własnego uznania i pochwalcie się efektami swojej pracy, dodając przepisy na sałatki warstwowe wraz z kilkoma zdjęciami z przebiegu przygotowania.
Zwróćcie uwagę na to, aby przepis zawierał minimum 7 składników, nie wliczając w to majonezu, śmietany lub jogurtu.
Ciasta wielkanocne
Zjedzenie kawałka sernika, słodkiego mazurka czy baby to dla każdego wręcz obowiązkowy element świąt. Punktowane w tym miesiącu będą wszystkie tradycyjne wypieki wielkanocne: mazurki, serniki, makowce, baby, ciasta drożdżowe, a także fantazyjne ciasteczka wielkanocne.Wszystkie przepisy zaliczające się do kategorii promowanej powinny zawierać element wielkanocnej ozdoby nie znajdujący się bezpośrednio na danym daniu czy wypieku. W ten sposób świetnie podkreślicie świąteczny charakter przepisów!
Pamiętajcie, że przepis zaliczający się do kategorii promowanej musi zawierać przynajmniej 3 zdjęcia – dwa z etapów przygotowania i jedno zdjęcie efektu końcowego.
Wirtuale dodaje moderatorka, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli wasz przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na waszym koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktujcie się z moderatorką i wyślijcie wiadomość do misia5.
Kategoria promowana trwa od 1 do 30 kwietnia