Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Do letniego mleka wkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i dwie łyżki mąki - mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia zaczynu.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól, cukier puder i wyrośnięty zaczyn drożdżowy oraz pokrojone jabłka. Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 40 minut.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie porcje ciasta z jabłkami, smażymy na małym ogniu (można pod przykryciem) na rumiano z dwóch stron.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól, cukier puder i wyrośnięty zaczyn drożdżowy oraz pokrojone jabłka. Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 40 minut.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie porcje ciasta z jabłkami, smażymy na małym ogniu (można pod przykryciem) na rumiano z dwóch stron.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
SylaUla
mocsłodkości
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5
lukrowanepierniczki