VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 747]

Jaglane placuszki z brzoskwinią i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i zdrowe śniadanie w wykorzystaniem kaszy jaglanej. W tym daniu w znakomity sposób możemy przemycić owoce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno.

Jaglane placuszki z brzoskwinią i jabłkiem

Składniki:

Jaglane placuszki z brzoskwinią i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Jaglane placuszki z brzoskwinią i jabłkiem
Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy do miękkości w garnku z mlekiem. Kasza wchłonie całe mleko. Do kaszy wbijamy jajko, dodajemy miód. Owoce obieramy ze skorupek i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy je do kaszy. Całość miksujemy blenderem na gładki krem. Gdy masa jest zbyt gęsta możemy dolać jeszcze odrobinę mleka. Smażymy na patelni małe placuszki. Nakładałam po 2 łyżki na jeden placuszek. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Placuszki są dość kruche więc musimy uważać podczas przewracania.