Sposób przygotowania:
Krem paprykowo-pomidorowy
Pomidory naciąć i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki, wykroić zgrubienia i pokroić na kawałki.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone pomidory i chwilę smażyć.
Następnie dodać paprykę i całość zalać bulionem. Dodać słodką paprykę i oregano, troszkę soli.
Gotować do miękkości. Zestawić z ognia i zmiksować na krem.
Gdyby zupa wyszła zbyt gęsta dolać bulionu. Doprawić do smaku solą i cukrem, dolać słodką śmietankę.
Śmietanki dałam niedużo aby przełamać kwaskowy smak pomidorów.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone pomidory i chwilę smażyć.
Następnie dodać paprykę i całość zalać bulionem. Dodać słodką paprykę i oregano, troszkę soli.
Gotować do miękkości. Zestawić z ognia i zmiksować na krem.
Gdyby zupa wyszła zbyt gęsta dolać bulionu. Doprawić do smaku solą i cukrem, dolać słodką śmietankę.
Śmietanki dałam niedużo aby przełamać kwaskowy smak pomidorów.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
skuter5