Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie grzybowym z kolorową paprykąETAP 1:
Olej wymieszać z papryką słodką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z marynatą.
ETAP 2:
Odstawić na około godzinę po czym smażyć z dwóch stron na rumiano. Odłożyć i przygotować sos.
ETAP 3:
Grzyby leśne wrzucić na wrzącą wodę i gotować 5 minut. Odsączyć i odłożyć. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni.
Dodać pokrojone papryki w trzech kolorach i smażyć, aż zmiękną. Wtedy dołożyć grzyby, oprószając całość mąką.
ETAP 4:
Podsmażyć i mieszając wlać śmietankę kremówkę. Sos rozcieńczać dolewając systematycznie bulion.
Chwilę pogotować doprawiając do smaku, a na końcu do sosu włożyć usmażone medaliony z kurczaka. Podawać z dodatkami, np ziemniakami.
Smacznego :)
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
skuter5