Sposób przygotowania:
Pyszne zielone pesto
Wykonanie pesto jest banalnie proste. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki w blenderze.
Do blendera wkładam listki bazylii, obrane ząbki czosnku, ser pokrojony na mniejsze kawałki bądź starty, orzechy laskowe i nerkowca, które wcześniej trochę pokruszyłam.
Oczywiście można dodać inne a nawet i orzechy można zastąpić pestkami dyni bądź ziarnami słonecznika. Następnie dolałam oliwę, dodałam soli i pieprzu i wszystko razem zblendowałam.
Pesto po nałożeniu do słoiczka należy zalać od góry oliwą.
Do blendera wkładam listki bazylii, obrane ząbki czosnku, ser pokrojony na mniejsze kawałki bądź starty, orzechy laskowe i nerkowca, które wcześniej trochę pokruszyłam.
Oczywiście można dodać inne a nawet i orzechy można zastąpić pestkami dyni bądź ziarnami słonecznika. Następnie dolałam oliwę, dodałam soli i pieprzu i wszystko razem zblendowałam.
Pesto po nałożeniu do słoiczka należy zalać od góry oliwą.