Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Masełko z kremówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masełko jest proste w przygotowaniu i urzekające swym iście śmietankowym smakiem. Można je przyrządzić w ulubionej wersji smakowej.

Masełko z kremówki

Składniki:

Masełko z kremówki

 

  • 500g śmietanki 30-36%

Opcjonalnie:

  • ulubione dodatki

Sposób przygotowania:

Masełko z kremówki
Śmietankę porządnie schłodzić i ubijać przez około 10-15 minut. W tym czasie powinny powstać widoczne grudki masła. Podczas ubijania można dodać ulubione dodatki. Następnie należy zlać powstałą maślankę.

Całość przełożyć na gazę i odcisnąć. Masełko można uformować w typową osełkę lub umieścić w miseczce.

Przechowywać w lodówce.