Sposób przygotowania:
Kotlety rybne mielone
Rybę należy umyć, oczyścić z ości, następnie przepuścić przez maszynkę na grubym sitku. Bułkę namoczyć w mleku.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Do masy rybnej dodać cebulę, odciśniętą bułkę, dwa jajka, sól oraz pieprz ziołowy. Wszystko razem wymieszać. Gdyby masa była za rzadka można dodać trochę mąki pszennej.
Z masy formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na małym ogniu.
Świetnie smakują podane z kuskusem i z pomidorami.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Do masy rybnej dodać cebulę, odciśniętą bułkę, dwa jajka, sól oraz pieprz ziołowy. Wszystko razem wymieszać. Gdyby masa była za rzadka można dodać trochę mąki pszennej.
Z masy formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na małym ogniu.
Świetnie smakują podane z kuskusem i z pomidorami.