KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kebab z wątróbką w zielonej pierzynce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dietetyczna wątróbka o bogatych walorach zdrowotnych.

Kebab z wątróbką w zielonej pierzynce. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kebab z wątróbką w zielonej pierzynce.

 

  • 500 gram świeżej drobiowej wątróbki,
  • 2 średnie cebule,
  • jedna średnia papryka,
  • mała ostra papryczka,
  • 150 gram szpinaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka mielonego kminu,
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry,
  • 1 łyżeczka curry,
  • sól pieprz do smaku,
  • łyżka dobrej oliwy,

Sposób przygotowania:

Kebab z wątróbką w zielonej pierzynce.
Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kostkę, zmiażdżenie czosnku, pokrojenie w prążki lub grubą kostkę papryki, wszystko wrzucamy na patelnie i skrapiamy oliwą. Między czasie kroimy w paski wątróbkę i wrzucamy na patelnię , po 3-5 minutach dodajemy w całości szpinak i smażymy kolejne 3-4 minuty, dodajemy wszystkie przyprawy, sól, pieprz do smaku. Talerz dekorujemy zieleniną i układamy gotową wątróbkę. SMACZNEGO.
Kebab z wątróbką w zielonej pierzynce.
Etap 1

Tagi:

szpinak