Sposób przygotowania:
Keks pomarańczowy
Rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową zalej likierem.
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puch, nie przerywając ucierania dodawaj do masy po jednym żółtku. Na koniec dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z jednej pomarańczy, kiedy całość się połączy dodaj pianę ubitą z białek oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, ciasto delikatnie połącz.
Na koniec dodaj odsączone z alkoholu bakalie.
Ciasto przelej do keksówki i piecz 40min w 170stop.
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puch, nie przerywając ucierania dodawaj do masy po jednym żółtku. Na koniec dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z jednej pomarańczy, kiedy całość się połączy dodaj pianę ubitą z białek oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, ciasto delikatnie połącz.
Na koniec dodaj odsączone z alkoholu bakalie.
Ciasto przelej do keksówki i piecz 40min w 170stop.
ciasteczka
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki