Sposób przygotowania:
Keks z bakaliami o smaku amaretto1.

Do miski włożyć pokrojone masło, wsypać cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy, zmiksować.
2.

Dodawać kolejno po jednym jajku i dalej miksować.
3.

Dosypać mąkę tortową i proszek do pieczenia oraz szczyptę soli, za każdym razem miksować.
4.

Do osobnej miski wsypać wszystkie bakalie i wymieszać z łyżką mąki.
5.

Dodać bakalie do zmiksowanego ciasta i wymieszać łopatką.
6.

Wlać mleko i ponownie wymieszać łopatką.
7.

Na końcu wlać likier amaretto i wymieszać.
8.

Ciasto włożyć do foremki ( u mnie akurat aluminiowa, bo keks był przeznaczony do poczęstowania ).
9.

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Upieczony keks można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !