Sposób przygotowania:
Keks z bakaliami o smaku amaretto1.
Do miski włożyć pokrojone masło, wsypać cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy, zmiksować.
2.
Dodawać kolejno po jednym jajku i dalej miksować.
3.
Dosypać mąkę tortową i proszek do pieczenia oraz szczyptę soli, za każdym razem miksować.
4.
Do osobnej miski wsypać wszystkie bakalie i wymieszać z łyżką mąki.
5.
Dodać bakalie do zmiksowanego ciasta i wymieszać łopatką.
6.
Wlać mleko i ponownie wymieszać łopatką.
7.
Na końcu wlać likier amaretto i wymieszać.
8.
Ciasto włożyć do foremki ( u mnie akurat aluminiowa, bo keks był przeznaczony do poczęstowania ).
9.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
10.
Wystudzić na kratce.
11.
Upieczony keks można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !