Sposób przygotowania:
Keks z bakaliami
Bakalie obsypujemy mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Masło roztapiamy i studzimy.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Następnie dosypujemy ja delikatnie do ubitych białek. Wlewamy ciurkiem masło. Na koniec do masy dodajemy delikatnie bakalie.
Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 55 minut.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Następnie dosypujemy ja delikatnie do ubitych białek. Wlewamy ciurkiem masło. Na koniec do masy dodajemy delikatnie bakalie.
Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 55 minut.