WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Kiełbaska z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna grillowana kiełbaska ale w mniej tradycyjnej marynacie bo z akcentem azjatyckim z dodatkiem sosu teriyaki i przypraw.

Kiełbaska z grilla

Składniki:

Kiełbaska z grilla

 

  • 1 pętko kiełbasy cienkiej
  • kilka łyżek sosu teriyaki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do kiełbaski grilla

Sposób przygotowania:

Kiełbaska z grilla

ETAP 1:

Pętko kiełbaski ponacinać z obu stron w ukośne paseczki lub w kratkę.

Jeśli jest bardzo duże to przeciąć na pół. W płaskim naczyniu z szerokim dnem lub w pojemniku do przechowywania żywności zrobić marynatę.

Wlać sos teriyaki, dolać olej. Przecisnąć ząbek czosnku i wsypać ostrą paprykę w proszku i przyprawę do grilla.

Marynatę wymieszać żeby zrobiła się jednolita. W takiej marynacie ułożyć kiełbaskę i polać ją z wierzchu.

Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na kilka ok. 2- 3 godziny. W między czasie kiełbaskę obrócić na drugą stronę.

Po zamarynowaniu włożyć kiełbaskę na grilla i grillować aż się ładnie przyrumieni z każdej strony.