Sposób przygotowania:
Kiełbaska z grillaETAP 1:
Pętko kiełbaski ponacinać z obu stron w ukośne paseczki lub w kratkę.
Jeśli jest bardzo duże to przeciąć na pół. W płaskim naczyniu z szerokim dnem lub w pojemniku do przechowywania żywności zrobić marynatę.
Wlać sos teriyaki, dolać olej. Przecisnąć ząbek czosnku i wsypać ostrą paprykę w proszku i przyprawę do grilla.
Marynatę wymieszać żeby zrobiła się jednolita. W takiej marynacie ułożyć kiełbaskę i polać ją z wierzchu.
Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na kilka ok. 2- 3 godziny. W między czasie kiełbaskę obrócić na drugą stronę.
Po zamarynowaniu włożyć kiełbaskę na grilla i grillować aż się ładnie przyrumieni z każdej strony.