BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Czosnkowa kiełbasa grillowana nadziana mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kiełbasa czosnkowa z grilla nadziana pysznym serem mozzarella podana w towarzystwie grillowanych warzyw zasmakowała mężowi.

Czosnkowa kiełbasa grillowana nadziana mozzarellą

Składniki:

Czosnkowa kiełbasa grillowana nadziana mozzarellą

 

  • kiełbasa czosnkowa 2 szt,
  • mozzarella w kulce 1 szt,
  • cebula 1 szt,
  • papryka czerwona 1/2 szt,
  • olej 2 łyżki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do grilla,
  • dodatkowo;
  • liście sałaty,
  • koper świeży,
  • natka pietruszki,
  • keczup pikantny 3 łyżki,
  • musztarda 3 łyżki,

Sposób przygotowania:

Czosnkowa kiełbasa grillowana nadziana mozzarellą
Czosnkową kiełbasę ponacinać po długości w odległości do 1,5 cm, ale nie do końca, następnie natrzeć lekko olejem i oprószyć przyprawą do grilla. Kiełbasę rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 10 minut.

Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej.

W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli.

Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej. Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli.

Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miekkości grillowanych warzyw.

Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.