Sposób przygotowania:
Czosnkowa kiełbasa grillowana nadziana mozzarellą
Czosnkową kiełbasę ponacinać po długości w odległości do 1,5 cm, ale nie do końca, następnie natrzeć lekko olejem i oprószyć przyprawą do grilla. Kiełbasę rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 10 minut.
Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej.
W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli.
Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej. Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli.
Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miekkości grillowanych warzyw.
Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.
Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej.
W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli.
Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej. Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli.
Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miekkości grillowanych warzyw.
Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.
gusia1000