Sposób przygotowania:
Grillowana kiełbaska z cukiniowymi wstążkami
Kiełbasę nacinamy w prążki, przyprawiamy przyprawa do wieprzowiny. Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu.
Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i umieszczamy na grillu, grillujemy, aż będzie miękka i chrupiąca.
Pomidory, ogórka i cebule kroimy w kosteczkę, skrapiamy oliwą z oliwek.
Kiełbaskę dodatkowo podajemy z podpieczonym chlebem.
Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i umieszczamy na grillu, grillujemy, aż będzie miękka i chrupiąca.
Pomidory, ogórka i cebule kroimy w kosteczkę, skrapiamy oliwą z oliwek.
Kiełbaskę dodatkowo podajemy z podpieczonym chlebem.