tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Grillowane kopytka z ziołami i cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu grillowane kopytka z cebulką i przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim.

Grillowane kopytka z ziołami i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane kopytka z ziołami i cebulką

Na grillowane kopytka

Sposób przygotowania:

Grillowane kopytka z ziołami i cebulką
1) Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.

2) Ziemniaki pozostawiamy na noc w lodowce.

3) Wyciągamy z lodówki ziemniaki, przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy mąkę i jajko, ugniatamy na jednolite ciasto.

4) Stolnicę posypujemy mąką, przekładamy na nią wyrobione ciasto, dzielimy na dwie części i z każdej formujemy wałki.

5) Kroimy wałki na ukośne kawałki i wrzucamy do gotującej się, osolonej wody.

6) Kiedy kopytka wypłyną, wyciągamy je łyżką cedzakową do naczynia.

7) W rondelku rozpuszczamy masło.

8) Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do rozpuszczonego masła.

9) Cebulką z masłem polewamy kopytka.

10) Przekładamy kopytka na grill elektryczny.

11) Kiedy kopytka się zarumienią, posypujemy mozzarellą.

12) Na koniec posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i jeszcze przez chwilę grillujemy.

13) Grillowane kopytka nakładamy na talerzyki i posypujemy ziołami prowansalskimi, podajemy.
Grillowane kopytka z ziołami i cebulką
Ugotowane kopytka polewamy masełkiem z cebulką.
Grillowane kopytka z ziołami i cebulką
Przekładamy kopytka na grill elektryczny.
Grillowane kopytka z ziołami i cebulką
Kiedy kopytka się zarumienią, posypujemy mozzarellą.
Grillowane kopytka z ziołami i cebulką
Na koniec posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i jeszcze przez chwilę grillujemy.