BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Grillowane kiełbaski z marynaty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam zwykłe proste w przygotowaniu kiełbaski z grilla ale nieco inaczej bo kiełbaski najpierw zamarynowane w marynacie.

Grillowane kiełbaski z marynaty

Składniki:

Grillowane kiełbaski z marynaty

 

  • Marynata;
  • oliwa 1/3 szklanki,
  • czosnek 2 ząbki,
  • miód 2 łyżki,
  • sos sojowy 1 łyżka,

 

  • Kiełbasa 1,5 kg,

Sposób przygotowania:

Grillowane kiełbaski z marynaty
Marynata;

Oliwę wymieszać z miodem, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę sosu sojowego. Wymieszać.

Kiełbasę ponacinać na krzyż, włożyć do naczynia, a następnie zalać marynatą.

Odłożyć na około 40 min. 

Po tym czasie ułożyć na tackach i położyć na dobrze rozgrzany grill.

Grillować obracając co jakiś czas i polewając pozostałą marynatą.

Podawać z pieczywem.

Tagi:

marynata