Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kiełbaski grillowane duszone w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śniadanie które świetnie smakuje i jest rewelacyjnym wykorzystaniem pozostałych z grilla kiełbasek

Kiełbaski grillowane duszone w cebuli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełbaski grillowane duszone w cebuli

 

  • 1 kg cebuli białej
  • 4-5 szt kiełbasek śląskich grillowanych
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku Sól
  • 200 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski grillowane duszone w cebuli
Cebule obieramy, a następnie kroimy w plastry, do garnka wlewamy około 2 łyżki oleju i wrzucamy cebulę podsmażamy do zeszklenia, zalewamy 200 ml wody i dusimy do całkowitego odparowania dolanej wody, wtedy dodajemy grillowane kiełbaski - które została z wcześniejszego grillowania (bądź grillujemy na świeżo w czasie kiedy cebula się dusi kiełbaskę), podduszamy razem całość przez 5 minut (aż kiełbaski będą ciepłe) Podajemy kiełbaski razem z cebulą
Kiełbaski grillowane duszone w cebuli
Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy do miękkości
Kiełbaski grillowane duszone w cebuli
do cebuli dokładamy kiełasbki które podduszamy w cebuli