Kiełbaski Polskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące kiełbaski na grilla.

Kiełbaski Polskie

Składniki:

Kiełbaski Polskie

 

  • Składniki :
  • Mięso wieprzowe 750g
  • Mięso wołowe 500g
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

Kiełbaski Polskie
Przygotowanie:
Mięso wyparzyć,dokładnie umyć.Poodcinać żyły oraz błony,przepuścić 2 razy przez maszynkę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kilkakrotnie dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować kiełbaski 5 centymetrowe długie i 2,5 centymetrowe grube.Nadziewać na gruby,specjalny drut i piec na rożnie.
Gotowe kiełbaski podaje się na talerzu wraz z drutem na których się piekły.Jako dodatki podaje się frytki,surowe strąki papryki,drobno siekaną cebulę,pomidor pokrajany w ćwiartki oraz chleb.
Smacznego

Tagi:

mięso