Sposób przygotowania:
Kiełbaski Polskie
Przygotowanie:
Mięso wyparzyć,dokładnie umyć.Poodcinać żyły oraz błony,przepuścić 2 razy przez maszynkę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kilkakrotnie dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować kiełbaski 5 centymetrowe długie i 2,5 centymetrowe grube.Nadziewać na gruby,specjalny drut i piec na rożnie.
Gotowe kiełbaski podaje się na talerzu wraz z drutem na których się piekły.Jako dodatki podaje się frytki,surowe strąki papryki,drobno siekaną cebulę,pomidor pokrajany w ćwiartki oraz chleb.
Smacznego
Mięso wyparzyć,dokładnie umyć.Poodcinać żyły oraz błony,przepuścić 2 razy przez maszynkę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kilkakrotnie dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować kiełbaski 5 centymetrowe długie i 2,5 centymetrowe grube.Nadziewać na gruby,specjalny drut i piec na rożnie.
Gotowe kiełbaski podaje się na talerzu wraz z drutem na których się piekły.Jako dodatki podaje się frytki,surowe strąki papryki,drobno siekaną cebulę,pomidor pokrajany w ćwiartki oraz chleb.
Smacznego