WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1654]

Kiełbaski z grilla w miodowej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbaski ponacinane smarowane w trakcie grillowania glazurą przygotowaną z miodu, sosu sojowego i przypraw.

Kiełbaski z grilla w miodowej glazurze

Składniki:

Kiełbaski z grilla w miodowej glazurze

 

  • 3 kiełbaski cienkie
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla

Sposób przygotowania:

Kiełbaski z grilla w miodowej glazurze

ETAP 1:

Kiełbaski ponacinać z obu stron ostrym nożem w kratkę czy też w tak zwanego jeża.

Ułożyć kiełbaski na rozgrzanym grillu. Sos sojowy wymieszać z miodem i przyprawą do grilla (najlepiej pikantną).

Gdy kiełbaski zaczną się rozchylać posmarować je glazurą. Grillować aż będą ładnie przypieczone z obu stron.