Sposób przygotowania:
Boczek z oliwą z oliwek i kiełbasa z grilla
1) Boczek kroimy na średniej grubości plasterki (będziemy potrzebować 12 plasterków).
2) Plasterki boczku nacieramy oliwą z oliwek, posypujemy z każdej strony papryką słodką i papryką ostrą.
3) Na koniec posypujemy jeszcze solą himalajską ziołową i odkładamy na 15 minut do lodówki. Kiełbasę nacinamy, posypujemy papryką słodką i papryką ostrą, układamy na grillu.
5) Plastry boczku układamy na grillu i grillujemy skrapiając co jakiś czas wodą.
6) Gotowy boczek podajemy z papryką konserwową. Kiełbasę kładziemy na chleb i polewamy ketchupem.
2) Plasterki boczku nacieramy oliwą z oliwek, posypujemy z każdej strony papryką słodką i papryką ostrą.
3) Na koniec posypujemy jeszcze solą himalajską ziołową i odkładamy na 15 minut do lodówki. Kiełbasę nacinamy, posypujemy papryką słodką i papryką ostrą, układamy na grillu.
5) Plastry boczku układamy na grillu i grillujemy skrapiając co jakiś czas wodą.
6) Gotowy boczek podajemy z papryką konserwową. Kiełbasę kładziemy na chleb i polewamy ketchupem.