crazyloll@interia.pl

crazyloll@interia.pl

Kucharz
[Przepisów: 10]

kisiel chlebowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

najlepiej smakuje na zimno więc trzeba trochę poczekać

kisiel chlebowy

Składniki:

kisiel chlebowy

 

  • szklanka podsuszonego i startego razowego chleba
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka smażonej skórki pomarańczowej
  • szklanka słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka zwykłego cukru

Sposób przygotowania:

kisiel chlebowy
Zagotować dwie szklanki wody, wsypać tarty chleb , cukier , skórkę pomarańczową i rozprowadzoną w dwóch łyżkach wody mąkę ziemniaczaną . Zagotować , przełożyć do szklanej miski i ostudzić .Śmietankę podgrzać (nie gotować) osłodzić cukrem , dodać do niej cukier waniliowy i ostudzić. Smacznego !

Tagi:

chleb