Sposób przygotowania:
Kisiel truskawkowyETAP 1:
Truskawki odszypułkować i umyć. Pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka.
Truskawki posypać łyżeczką cukru waniliowego i dolać do nich 2-3 łyżki wody. Truskawki zagotować. Gdy zaczną się gotować wsypać proszek kisielowy. Mieszać aż kisiel zgęstnieje i przelać do pucharka.
Podawać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu lub wystudzić i podawać na zimno.
![Kisiel truskawkowy Kisiel truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kisiel-truskawkowy-509388.jpg)
![Kisiel truskawkowy Kisiel truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kisiel-truskawkowy-509389.jpg)
![Kisiel truskawkowy Kisiel truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kisiel-truskawkowy-509390.jpg)
![Kisiel truskawkowy Kisiel truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kisiel-truskawkowy-509391.jpg)