Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 294]

Domowy kisiel wiśniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej porze roku. Jest równie dobry na ciepło w zimę, jak i na zimno w lato. Niewątpliwym atutem jest to, iż przygotowuje się go bardzo szybko.

Domowy kisiel wiśniowy

Składniki:

Domowy kisiel wiśniowy

na kisiel

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel wiśniowy
Sok wiśniowy z kartonika przelewamy do garnka. Dodajemy cukier. Sok wiśniowy wraz z cukrem zagotowujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się soku z cukrem dodajemy mieszankę. Mieszamy do momentu zgęstnienia masy.



Ciepły kisiel przelewamy do pucharków. Studzimy.



Dowolnie dekorujemy.