mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Kisiel na winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sok malinowy i owoce zastąpić można innymi - ulubionymi owocami.

Kisiel na winie

Składniki:

Kisiel na winie

 

  • sok malinowy 1 1/2 szklanka
  • białe wino 1/2 szklanka
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • mrożone maliny kilka sztuk
  • mięta kilka listków

Sposób przygotowania:

Kisiel na winie
Sok malinowy zagotowujemy wraz z cukrem, stale mieszając. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z winem, a następnie stopniowo wlewamy do gotującego się soku, ciągle mieszamy. Tak przygotowany kisiel przelewamy do pucharków. Studzimy. Deser dekorujemy mrożonymi malinami lub innymi ulubionymi owocami oraz listkami mięty.