Sposób przygotowania:
Kisiel o smaku kiwi
Aby uzyskać domowy nektar z kiwi wystarczy dojrzałe słodkie i miękkie owoce obrać, zmiksować z wodą w stosunku 1:1, przecedzić (w celu pozbycia się pesteczek) i dosłodzić do smaku.
Nektar owocowy przelać do małego garnka i doprowadzić do wrzenia. W czasie ogrzewania
wcisnąć sok z cytryny. W niewielkiej ilości zimnej wody wymieszać 40g mącczki ziemniaczanej i wlać do wrzącego nektaru szybko mieszając. Kiedy kisiel ponownie zawrze i zgęstnieje, zdjąć garnek z ognia i od razu przelać zawartość do przygotowanych salaterek.
Odstawić kisiel do przestygnięcia, a przed podaniem przybrać plasterkami świeżego kiwi.
Nektar owocowy przelać do małego garnka i doprowadzić do wrzenia. W czasie ogrzewania
wcisnąć sok z cytryny. W niewielkiej ilości zimnej wody wymieszać 40g mącczki ziemniaczanej i wlać do wrzącego nektaru szybko mieszając. Kiedy kisiel ponownie zawrze i zgęstnieje, zdjąć garnek z ognia i od razu przelać zawartość do przygotowanych salaterek.
Odstawić kisiel do przestygnięcia, a przed podaniem przybrać plasterkami świeżego kiwi.