Sposób przygotowania:
Domowa granola
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać płatki owsiane, ziarna słonecznika i dyni, siemię lniane, wlać miód, wszystko razem wymieszać łyżką. Wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę (dołączoną do piekarnika).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 25-30 minut, wyjmując z piekarnika i mieszając co 10 minut (koniecznie!).
Granola jest gotowa gdy lekko ściemnieje (trzeba pilnować by się nie przypaliła).
Po upieczeniu zostawić do ostudzenia na blaszce, dosypać bakalie, wymieszać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 25-30 minut, wyjmując z piekarnika i mieszając co 10 minut (koniecznie!).
Granola jest gotowa gdy lekko ściemnieje (trzeba pilnować by się nie przypaliła).
Po upieczeniu zostawić do ostudzenia na blaszce, dosypać bakalie, wymieszać.
SylaUla