marta20002717

marta20002717

Kucharz
[Przepisów: 12]

Kisiel porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej podawać w salaterkach , porcja powinna ważyć ok 150 g . Nie wolno sypać za dużo mąki ,ponieważ kisiel będzie później twardy

Kisiel porzeczkowy

Składniki:

Kisiel porzeczkowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel porzeczkowy
Umyć,opłukać porzeczki , Włożyć do wrzącej wody i pogotować ok 5 min. Przetrzeć porzeczki przez sito, wymieszać z wodą i dodać cukier. Odlać trochę wody(zimnej) i połączyć z mąką ziemniaczną. Połączyć zawiesinę z przetartymi porzeczkami , zagotować. Ostudzić , wyporcjować do salaterek . Smacznego.